Parasiteren op de angst van patiënten

WORD LID

Bij het Lidmaatschap:

  • Bijniermagazine
  • Welkomstpakket
  • Forum
  • Lotgenoten contact dagen
  • Medisch congres

Voor maar € 37,50 per jaar

Publicatiedatum: 27 maart 2024

Hoe toveren alternatieve therapeuten toch hun behandelingen uit de hoge hoed? Door misbruik te maken van de wetenschap en leken vreemde ideeën op de mouw te spelden. Hoe dat in zijn werk gaat bij de behandeling van het epstein-barrvirus (EBV) onderzoeken we met een letterlijk citaat van een alternatieve behandelaar.

We betreden weer eens de wereld van alternatieve therapieën, waar de grenzen van wetenschap en verbeelding niet alleen vervagen maar een geheel nieuwe dimensie van ‘genezing’ scheppen, in deze blog compleet met biofotonen en bioresonantie. Enorme misleiding van patiënten.

Een e-mail in mijn post deze week. Een zekere Kay van BioenergieTherapie.nl. legt uit:

‘Hoe te genezen van het epstein-barrvirus? Behandeling met supplementen helpt alleen als deze jaren gebruikt worden, omdat het een intracellulaire infectie betreft. Het meest succesvol is de door ons toegepaste fotonentherapie. Fotonentherapie verhoogt de weerstand van uw cellen enorm, zodat het virus de cel niet meer in kan komen. Ook is de door ons toegepaste bioresonantietherapie succesvol gebleken. Wij genezen al tien jaar lang elke maand tientallen mensen van dit vervelende virus en zijn vermoeidheidsklachten.’

Het EBV is een sluwe kampioen in het verstoppen in onze cellen. Dat wordt door reguliere geneeskunde erkend als lastig, maar meestal niet als een levenslange plaag. Echter, volgens de alternatieve geneeswijze is EBV blijkbaar zo’n fan van verstoppertje spelen dat het alleen met gerichte lichtstralen – fotonentherapie – vernietigd kan worden. Het idee dat het richten van lichtfotonen op cellen zou fungeren als een soort uitsmijter die virussen de toegang weigert, lijkt in lekenogen innovatief en indrukwekkend. Goh, dat gewone dokters daar niet aan denken, hè?

Bron: Medisch Contact