Adrenogenitaal-syndroom-kind

Het adrenogenitaal syndroom (AGS) is een aangeboren aandoening.

AGS leidt tot problemen met de hormoonproductie in de bijnierschors.

Stef en Ineke

Dolgelukkig waren Stef en Ineke op het moment dat hun dochter geboren werd. Alles zat er op en er aan. De schok kwam met de uitslag van de hielprik. De diagnose AGS is gesteld. Weg roze wolk, hallo zorgen! De kinderarts-endocrinoloog legt hen uit wat de ziekte betekent. Angst en gevoelens van geluk wisselen elkaar snel af.

Het adrenogenitaal syndroom (AGS) is een aangeboren aandoening. AGS leidt tot problemen met de hormoonproductie in de bijnierschors. Hierbij ontstaan teveel androgenen (geslachtshormonen), meestal te weinig cortisol en soms ook te weinig aldosteron. AGS wordt ook wel congenitale bijnierschorshyperplasie genoemd.

Gratis producten bij lidmaatschap

Bij een lidmaatschap ontvangt u gratis producten en andere handigheden

Mini-docu Sky
Wat is AGS
Mini-docu Kind
Animatie Noodinjectie
Mini-docu Sky
Mini-docu Kind
Wat is AGS
Animatie Noodinjectie

Mijn zwangerschap

Leven zonder hypofyse én een kinderwens. Een zware weg, maar dubbel geluk.

Mini-docu’s

In een mini-docu wordt u in 10-15 minuten door een patient eenvoudig uitgelegd hoe hij/zij het ervaart te leven met de aandoening. Ook een aantal kinderen hebben hun verhaal verteld. Ouders zijn eveneens geïnterviewd over de wijze waarop zij hun kinderen met AGS grootbrengen.

WORD LID

Bij het Lidmaatschap: