‘Snelle afname coronapatiënten goed nieuws voor reguliere zorg’

WORD LID

Bij het Lidmaatschap:

  • Bijniermagazine
  • Welkomstpakket
  • Forum
  • Lotgenoten contact dagen
  • Medisch congres

Voor maar € 37,50 per jaar

Het aantal opnames van coronapatiënten gaat “heel rap naar beneden” en dat is “fantastisch”, zegt ziekenhuisbaas Ernst Kuipers. De voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) noemt de snelle afname goed nieuws voor de reguliere zorg. “Dit betekent dat je versneld allerlei programma’s kunt hervatten”, zegt hij, doelend op de zorg voor mensen met andere aandoeningen dan Covid-19. Hij is “opgetogen over deze ontwikkeling”.

De inhaalslag kan snel worden uitgebreid. Een bed dat vrijkomt, kan een dag later worden gebruikt voor een andere patiënt, schetst Kuipers, die ook bestuursvoorzitter is van het Erasmus MC in Rotterdam. Het zal wel een tijd gaan duren voordat de wachtlijsten zijn weggewerkt, want “de achterstanden zijn aanzienlijk”.

Ook liggen nog steeds veel coronapatiënten in het ziekenhuis, maar het is een kwestie van tijd voordat dat verder gaat dalen. Het aantal ziekenhuisopnames daalt namelijk nog iets sneller dan was voorspeld, aldus Kuipers. Hij laat zien dat de afname het sterkst is onder zestigers en zeventigers. “Een duidelijk effect van het vaccineren”, concludeert de zorgbestuurder.

Bron: Skipr

X