Proef met digitale huisartsenpost smaakt naar meer

Een proef met een digitale huisartsenpost die de reguliere spoedzorg aanvult bij NEO Huisartsenzorg is volgens betrokkenen positief uitgepakt. Met de nieuwe digitale service kunnen de ruim 447.000 inwoners van regio Nijmegen en Boxmeer op vrijdagavond, zaterdag en zondag digitaal hun spoedeisende zorgvragen digitaal stellen aan de huisartsen-spoedposten Nijmegen en Boxmeer.

P

atiënten kunnen tijdens dit digitale spoedoverleg met de huisartsenpost chatten over hun zorgvraag en dit kan worden ondersteund met foto´s of video. Ongeveer 3.800 inwoners van regio Nijmegen/Boxmeer maakten inmiddels met succes gebruik van deze nieuwe digitale mogelijkheid die aanvullend is op de reguliere spoedzorg.

Voordelen digitale huisartsenpost

Digitale zorg heeft niet alleen bij spoedeisende vragen veel voordelen. In bijna alle ziekenhuizen zijn er tegenwoordig tal van digitale consulten mogelijk, bijvoorbeeld voor het monitoren van chronische ziekten of in het geval van thuismonitoring na een operatie. Dit spaart reistijd en onnodige doorverwijzingen of afspraken worden voorkomen. Die voordelen gelden expliciet ook bij digitale spoedzorg.

Bron: ICT & Health