Meer Nederlanders zeggen aanvullende zorgverzekering op: wat is de trend en wat zijn de gevolgen?

WORD LID

Bij het Lidmaatschap:

  • Bijniermagazine
  • Welkomstpakket
  • Forum
  • Lotgenoten contact dagen
  • Medisch congres

Voor maar € 37,50 per jaar

Publicatiedatum: 12 december 2022

Alles wordt steeds duurder. Door de inflatie schieten volgend ook premies voor zorgverzekeringen flink omhoog. Eerder schreef onze redactie al over een onderzoek van Independer dat een op de zeven Nederlanders overweegt om daarom hun aanvullende verzekeringen op te zeggen. Dit, om kosten te besparen. Bas Knopperts expert zorgverzekeringen van de vergelijkingssite, geeft meer duiding over deze trend en vertelt over de gevolgen voor de zorg die Nederlanders komend jaar wel of juist niet ontvangen.

Aantal aanvullend verzekerden daalt al jaren

Verwacht je volgend jaar zorg nodig te hebben die niet binnen de basisverzekering valt, zoals fysiotherapie of mondzorg? Of hoop je volgend jaar zwanger te worden? Om kosten te dekken kun je daar een aanvullende zorgverzekering voor afsluiten. Maandelijks betaal je dan een extra premie.

Het aantal Nederlanders dat kiest voor zo’n aanvullende dekking daalt al jaren. Wel zorgde corona voor een tijdelijke stijging. De oorzaak? “Veel mensen maakten zich zorgen dat bepaalde zorg niet zou worden vergoed”, aldus Bas Knopperts. Momenteel neemt het aantal verzekerden dat aanvullende verzekering kiest, weer af.

Bron: Skipr