Gemeentelijke zorgverzekering in de ene stad veel duurder dan in de andere

Publicatiedatum: 27 november 2023

Als je een zorgverzekering afsluit via de gemeente ben je in de ene plaats soms honderden euro’s per jaar duurder uit dan in de andere. Dat blijkt uit een vergelijking van Geld.nl. Ruim 700.000 Nederlanders verzekeren zich voor zorgkosten via de gemeente.

Het gaat dan vooral om mensen met een laag inkomen die hoge zorgkosten hebben, bijvoorbeeld omdat ze chronisch ziek zijn. Zij kunnen via hun gemeente korting krijgen op hun zorgverzekering. Vaak wordt ook het eigen risico door de gemeente betaald.

In de vergelijking is gekeken naar de gemeentepolissen in negentien steden. Dan gaat het om de tien grootste gemeenten van het land en alle provinciehoofdsteden. Twee van de negentien (Groningen en Zwolle) bieden helemaal geen gemeentepolis aan. Bij de overige zeventien lopen de prijzen flink uiteen.

Zo betaal je in Middelburg voor de meest uitgebreide polis 173,23 euro per maand, terwijl je in Maastricht 223,65 euro kwijt bent. Ook bij polissen met nagenoeg dezelfde dekking kun je in de ene plaats enkele tientjes per maand.

Bron: nu.nl