Danny werkt op de spoedeisende hulp: ‘Het mooiste is dat je iets kunt betekenen voor mensen’

WORD LID

Bij het Lidmaatschap:

  • Bijniermagazine
  • Welkomstpakket
  • Forum
  • Lotgenoten contact dagen
  • Medisch congres

Voor maar € 37,50 per jaar

Publicatiedatum: 7 juni 2024

In Op de spoed werkt arts Gor Khatchikyan mee op de spoedeisende hulp van het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem. Samen met de andere dokters en verpleegkundigen geeft hij een inkijkje over hoe het er op de SEH aan toe gaat.

Verpleegkundige Danny Geerling werkt met veel liefde en plezier in het ziekenhuis: “Ik heb jaren op een gewone verpleegafdeling gewerkt en uiteindelijk gaat de acute zorg dan een beetje aan je trekken. En dat vind ik nu het mooiste aan mijn vak, dat je iets kunt betekenen op het moment dat het er toe doet.”

Op de spoed

Danny is blij dat hij voor verpleegkunde heeft gekozen. “Ik heb alle facetten van de zorg doorlopen. Dat heeft me laten groeien en daardoor ben ik ontwikkeld tot hoe ik nu in m’n vak sta.” Hoewel het erg hectisch en stressvol kan zijn op de SEH heeft Danny zo zijn manieren om daarmee om te gaan. “Je hebt een beetje adrenaline nodig, maar soms is het ook lekker om een beetje te geinen, om de zwaarte van de situatie af te halen.”

Danny heeft verschillende bezigheden op een werkdag. Één daarvan is triëren: intakegesprekken voeren met de mensen die zich in de wachtkamer hebben gemeld. “Het mooie van de triage-functie is dat je er eigenlijk blanco in moet gaan, zodat je de patiënt het verhaal laat vertellen. Wat maakt dat ze naar het ziekenhuis komen en waar hebben ze nou eigenlijk acuut last van? Dan probeer je een vertaalslag te maken, over hoe snel wij daar een acute behandeling op moeten inzetten.”

Triage

Één van Danny’s patiënten op deze maandag is meneer Van Gessel, die met buikklachten naar de SEH is gekomen. Drie jaar geleden is er een tumor uit zijn buik verwijderd, dus de pijn baart hem zorgen. Hoewel Van Gessel gezond oogt, neemt Danny de klachten serieus en wordt er een vervolgonderzoek in gang gezet. “Als je met zo’n patiënt zo’n traject ingaat en je gaat voor een CT-scan en daar gaat iets uitkomen. Je gaat de mensen of geruststellen, of je gaat hun ergste nachtmerrie vertellen, waar ze al een tijdje bang voor zijn”, legt Danny uit.

Bron: Linda