Ook de dokters weten het niet!

Ga je ze helpen? – Oproep

Hydrocortison. Alle kinderen met AGS die in Nederland of elders in de wereld worden behandeld, slikken dit medicijn verspreid over de dag. Wat is het goede schema daarvoor? De dokters weten het ook niet zeker! Daarom doen de kinderartsen in Nederland samen onderzoek naar het beste schema voor de hydrocortison-inname. Wil jij ze helpen bij dit onderzoek? Dat kan.

Vanaf 1 juni 2019 heeft het onderzoeksteam van kinderarts endocrinoloog Hedi Claahsen de opdracht om een onderzoek te gaan uitvoeren. OPTIMED heet het in het kort. Jij kunt meedoen, als je dat wilt. Tot november 2019 spreekt het team met kinderen en artsen die willen helpen bij dit onderzoek. Het maakt niet uit wie je dokter is in bijvoorbeeld Rotterdam, Groningen of Maastricht. Alle dokters die kinderen behandelen met AGS  kunnen mee werken  aan het onderzoek en zijn op de hoogte. Om het onderzoek goed te kunnen uitvoeren, wil het team graag dat 50 kinderen meedoen. Wil je er eens over nadenken?

Als het onderzoek slaagt kunnen de dokters je beter instellen op de hydrocortison, bijvoorbeeld om te voorkomen dat je te veel hydrocortison slikt. Je hebt inmiddels geleerd dat teveel medicijnen niet zo goed voor je is. En te weinig ook niet, trouwens!

Bron: BijnierNET / Hedi Claahsen