Digizorg krijgt ruim 8 miljoen en wil landelijk opschalen

WORD LID

Bij het Lidmaatschap:

  • Bijniermagazine
  • Welkomstpakket
  • Forum
  • Lotgenoten contact dagen
  • Medisch congres

Voor maar € 37,50 per jaar

Publicatiedatum: 9 september 2024

Het project Digizorg krijgt financiering om verder te ontwikkelen en uit te breiden. Het is opgezet door 29 zorgaanbieders in de regio Rijnmond en streeft ernaar om binnen een jaar landelijk beschikbaar te komen.

De samenwerkende zorgorganisaties dienden een transformatieplan in om aanspraak te maken op financiering vanuit het Integraal Zorgakkoord (IZA). Zorgverzekeraars Zilveren Kruis en VGZ hebben de aanvraag definitief goedgekeurd, waardoor Digizorg 8,1 miljoen euro krijgt om het plan uit te voeren. Centraal daarin staan het ontwerp en de implementatie van transmurale zorgpaden. Het gaat daarbij in eerste instantie om hartfalen, COPD, diabetes type II en palliatieve zorg.

Digitale toegangspoort

Deelnemende organisaties uit de eerste lijn, vvt, ziekenhuiszorg en medische diagnostiek maken daarbij gebruik van een overkoepelend platform: Digizorg. Dat werd vorig zomer al gelanceerd en moet fungeren als digitale toegangspoort voor alle zorg in de regio. Patiënten kunnen er afspraken maken, zorginformatie inzien, vragenlijsten invullen, metingen doorgeven, contact onderhouden met hun zorgverlener en hun medische gegevens bekijken.

Bron: Skipr