Radboudumc en Philips sluiten tienjarige overeenkomst voor patiëntmonitoring

WORD LID

Bij het Lidmaatschap:

  • Bijniermagazine
  • Welkomstpakket
  • Forum
  • Lotgenoten contact dagen
  • Medisch congres

Voor maar € 37,50 per jaar

Publicatiedatum: 6 mei 2024

Ziekenhuis Radboudumc en zorgtechbedrijf Philips hebben een tienjarig partnerschap voor patiëntmonitoring getekend. Alle afdelingen van het Radboudumc krijgen toegang tot de Philips-producten op dit gebied en beide partijen zijn een service-contract overeengekomen.

Patiënten worden in operatiekamers, Intensive Care (IC) en diverse andere afdelingen bewaakt met bedzijdige patiëntmonitoren. Daarnaast zijn er uitwisselbare monitoren die tijdens patiënttransport gebruikt kunnen worden, zodat geen patiëntgegevens meer verloren gaan. De data gaan van de monitoren naar een IT-platform met verschillende softwareprogramma’s en algoritmes, die zorgverleners ondersteunen.

Data gebruiken

Het Radboudumc heeft de ambitie een betrouwbaar en hoogwaardig patiëntbewakingssysteem neer te zetten, waarin data eenvoudig overal beschikbaar is en dat flexibel genoeg is om van toekomstige innovaties te profiteren. Verder wil het ziekenhuis het aantal onnodige alarmen verminderen en data kunnen gebruiken voor optimalisatie van de patiëntbewaking en wetenschappelijk onderzoek. Het ziekenhuis verwacht dit met het Philips-platform voor elkaar te krijgen.

Bron: Skipr