Uitnodiging voor de regiomiddag voor Noord-Holland

Datum/Tijd
Date(s) - 22/02/2020
14:00 - 16:30

Locatie
Dijklander ziekenhuis, in vergaderzaal
Waterlandlaan 250 1441 RN , Purmerend

Categorieën


Dit jaar is er weer de gelegenheid om deel  te nemen aan onze regiomiddag voor leden met Addison, Cushing, of andere ziekten die onder de NVACP valt.

Het doel van de regiobijeenkomst is het uitwisselen van gedachten en ervaringen met lotgenoten over onze aandoeningen en  tips te krijgen hoe wij daar beter mee kunnen omgaan. Wij doen dit door iedereen de gelegenheid te geven om iets over zijn of haar ziekte te vertellen. Hierop kunnen de anderen  reageren om zo te horen hoe zij met hun ziekte omgaan. Dr. Verburg, endocrinoloog, is uitgenodigd om deze middag bij te wonen. Ik ben er echter nog niet zeker van of hij deze middag bij kan wonen.

Deze bijeenkomst zal worden gehouden op:

Datum:                22 februari 2020
Van:                      14.00 uur tot 16.30 uur
In:                         een vergaderruimte in het Dijklander ziekenhuis te Purmerend
Adres:                 Waterlandlaan 250

Te:                        1441 RN Purmerend

We ontmoeten u daar graag en uiteraard staat er koffie of thee voor u klaar.

Aanmelden:

We horen graag of u 15 februari deze bijeenkomst wilt bezoeken. En kunt u bij het aanmelden aangeven wat uw aandoening is en met hoeveel personen u komt? U bent welkom met partner of vriend(din).

U kunt zich aanmelden bij:  Foekje Postma, telefoonnr. 06 20341067 of mailen naar : foekje.postma@nvacp.nl.
Alvast hartelijk bedankt!

Vriendelijke groet:  Foekje Postma,

Sluit Menu
×

Winkelmand

Corona-virus en bijnieraandoeningen

Nederland is in de ban van het corona-virus.

Leden van de Hypofyse Stichting, de Bijniervereniging NVACP en BijnierNET hebben op 19-03-2020 onderstaande mailing ontvangen. Deze brief is in overleg met de endocrinologen geschreven.

Mensen die afhankelijk zijn van cortisol medicatie (bijv. hydrocortison / cortisonacetaat / plenadren etc.) hebben stressinstructies gehad van hun behandelend arts of de verpleegkundig specialist. Deze instructies over “hoe om te gaan met stress” zijn belangrijk en moet je in deze tijd van onrust goed toepassen! Zorg dat je weet wat de adviezen in het stressschema zeggen.
Je kunt dan zelf goed voor je lichaam en geest zorgen. Zelfmanagement wordt dit genoemd.

Deze drie organisaties bieden hulp aan via de websites: www.bijniervereniging-nvacp.nl, www.hypofyse.nl/ en www.bijniernet.nl en via de telefoonteams en de social media. Lees  de informatie nogmaals zorgvuldig door en handel zoals aangegeven. De telefoonnummers vindt u op de websites. Daarnaast vindt u ook belangrijke informatie op www.thuisarts.nl.

Er is een overzicht gemaakt van veel gestelde vragen en de antwoorden op die vragen, waarschijnlijk staat uw vraag er ook bij. Daarnaast staat er ook nog aanvullende informatie op de website. U vindt informatie op www.hypofyse.nl  , www.bijniervereniging-nvacp.nl of www.BijnierNET.nl .
Omdat de situatie iedere dag kan veranderen, kunnen de adviezen ook wijzigen. Raadpleeg daarom geregeld de diverse websites of de informatie die op u van toepassing is, is gewijzigd.

Lees voor uw juiste ontspanning ook deze pagina.

Patiënten die goed zijn ingesteld, zijn niet meer of minder kwetsbaar dan gezonde Nederlanders, Lees daarom ook de adviezen die vermeld staan op www.thuisarts.nl..

U hoeft dus niet in quarantaine, maar u moet net als andere mensen in Nederland wel opletten en directe contacten met anderen vermijden, geen handen geven, omhelzen enzovoorts nu even niet. Feestjes en koffiedrinken bij de buren doe dat nu niet. De winst is nu nog te halen, zorg dat je niet ziek wordt.

Let op bij klachten! Volg dan direct de stressinstructies op en ga niet bellen met uw huisarts of specialist en ga zeker niet zonder contact met uw arts naar het ziekenhuis. Door alleen te bellen als het echt niet anders kan, dan houden we de zorg zo goed mogelijk toegankelijk voor iedereen die zorg nodig heeft. Hoe spijtig ook, de bereikbaarheid van de ziekenhuizen is even niet altijd gegarandeerd.

De artsen zijn op dit moment hard aan het werk om alle zorgvragen die op hen afkomen te behandelen. Het verzoek is zo min mogelijk telefonisch contact te zoeken over de toepassing van de stressinstructies. Volg eerst alle bekende adviezen op, u kunt het immers zelf!

Met vriendelijke groeten,

Nederlandse Hypofyse Stichting, Johan de Graaf
Bijniervereniging-NVACP, Bas van den Berg
BijnierNET, Johan G. Beun
Met dank aan de ondersteuning van Gerlof Valk en Michiel Kerstens (endocrinologen)

Coronavirus

COVID-19

Coronavirus

COVID-19