Bijwerkingenweek 25-29 november 2019

Datum/Tijd
Date(s) - 25/11/2019 - 29/11/2019
Hele dag

Categorieën Geen Categorieën


Het college ter beoordelen van geneesmiddelen en het Bijwerkingencentrum Lareb een bijwerikingenweek. Deze zal bestaan uit de volgende onderdelen:

Op maandag 25 november start de Internationale Bijwerkingenweek (MedSafetyWeek).
Dit is een internationale (social) media campagne waarin wij aandacht vragen voor het belang van melden van bijwerkingen. Het thema van dit jaar is ‘polyfarmacie’: bijwerkingen bij gebruik van meerdere medicijnen tegelijkertijd. Aangezien dit ook voor uw achterban relevant is willen wij u graag uitnodigen om deel te nemen aan de campagneweek. Wij laten u dit alvast weten zodat u rekening kunt houden met de planning van uw social media berichten.

Campagneboodschap: “Het is belangrijk om jouw (vermoedelijke) bijwerkingen te melden bij het Bijwerkingencentrum Lareb, via www.mijnbijwerking.nl. Of je nou 1 of meer medicijnen tegelijk gebruikt. Door jouw melding krijgen wij meer inzicht in de veiligheid van medicijnen. Samen maken wij medicijngebruik veiliger!”

Wat is de Bijwerkingenweek?De Bijwerkingenweek is een jaarlijks terugkerende campagne waar dit keer 56 landen aan meedoen. Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) en het Bijwerkingencentrum Lareb doen mee voor Nederland. Met de Nederlandse hashtag #Bijwerkingenweek (en internationale hashtag #MedSafetyWeek) wordt de hele week via (social) media aandacht gevraagd voor bijwerkingen: waarom, wanneer en hoe moet je melden? Ook zijn er die week radiospotjes te horen.