Uitwisseling medische gegevens geoptimaliseerd

WORD LID

Bij het Lidmaatschap:

  • Bijniermagazine
  • Welkomstpakket
  • Forum
  • Lotgenoten contact dagen
  • Medisch congres

Voor maar € 37,50 per jaar

Publicatiedatum: 15 maart 2023

De uitwisseling van medische gegevens krijgt een nieuwe impuls met de nieuwe gecontroleerde livegang (GLG) voor de online toestemmingsvoorziening Mitz. Itzos, E-Zorg en VZVZ ondertekenden hiertoe op 8 maart een intentieverklaring. Het doel is om met een koppeling tussen de Mbox van Itzos en de dienst Apolab van E-Zorg in de praktijk te bewijzen wat de voordelen van Mitz voor de zorgaanbieder en de burger zijn.

KPN Health-dochter E-Zorg is al 20 jaar een onafhankelijk, veilig en betrouwbaar platform voor informatie-uitwisseling. Nagenoeg alle huisartsen, apotheken en veel ziekenhuizen zijn aangesloten en gebruiken het E-Zorg netwerk om berichten en data uit te wisselen met de eerste lijn. Ten tijde van de coronacrisis zijn bovendien veel testlaboratoria aangesloten via het CoronIT-platform. Verloskundigen, diëtisten en tandartsen gebruiken eveneens de diensten van E-Zorg.

Uitwisseling medische gegevens

De zorg toegankelijk en betaalbaar houden is volgens Commercial Product Manager Rob Bloemkolk waarom E-Zorg meedoet met de GLG. “Toegankelijkheid omvat ook toegang tot medische gegevens. Die toegang is afhankelijk van de toestemming van een patiënt. Mitz maakt het verlenen en vastleggen van toestemmingen eenvoudig en zoveel mogelijk geautomatiseerd.

Bron: ICT & Health