Publiekscampagne Persoonlijke gezondheidsomgeving in Noord Nederland van start

Publicatiedatum: 8 maart 2023

Vandaag beginnen zorginstellingen in de drie noordelijke provincies een publiekscampagne over persoonlijke gezondheidsomgevingen (PGO’s). De campagne benadrukt de voordelen van een PGO ten opzichte van de meer bekende patiëntportalen.

De campagne ‘Ontdek wat er al kan met een PGO’ maakt duidelijk hoe je de medische gegevens van huisarts, ziekenhuis en andere zorgverleners verzamelt op één online plek. Je hoeft dan dus niet meer in verschillende portalen te kijken en je kunt ook zelf gezondheidsgegevens in je eigen PGO zetten.

Beter voorbereid op het spreekuur

PGO’s zijn nieuw en in ontwikkeling. Doordat steeds meer zorginstellingen meedoen, worden PGO’s steeds beter en completer. ‘Het is fijn dat mijn patiënten met een PGO hun eigen moment kunnen kiezen om de uitslagen van onderzoeken te bekijken,’ vertelt Marthe Brinckman, oncologisch chirurg bij het Medisch Centrum Leeuwarden. ‘Zo zijn ze beter voorbereid op het spreekuur. Het zou ook fijn zijn als ze straks de adviezen van andere zorgverleners met mij kunnen delen. Zo krijg ik een completer beeld van mijn patiënt.’

Bron: Patiëntenfederatie Nederland