Nationale Geneesmiddelen Monitor

WORD LID

Bij het Lidmaatschap:

  • Bijniermagazine
  • Welkomstpakket
  • Forum
  • Lotgenoten contact dagen
  • Medisch congres

Voor maar € 37,50 per jaar

Publicatiedatum: november 2022

Welkom bij de Nationale Geneesmiddelen Monitor. Wij zijn er om de belangen van patiënten te behartigen en te beschermen als het gaat om medicijnen. Wij voeren een proactieve lobby naar politiek, media en publiek om iedereen te informeren over ontwikkelingen die de levenskwaliteit van patiënten kunnen beïnvloeden.

Patient

Wij zijn er om de belangen van patiënten te behartigen en te beschermen als het gaat om medicijnen. Wij voeren een proactieve lobby naar politiek, media en publiek om iedereen te informeren over ontwikkelingen die de levenskwaliteit van patiënten kunnen beïnvloeden.

Ingrijpende wijziging

Reden voor de oprichting van de Monitor is de door minister Kuipers (VWS) voorgenomen ingrijpende wijziging in het Geneesmiddelen Vergoedingssysteem (GVS). Kuipers wil de vergoeding van geneesmiddelen verlagen. Daardoor dreigen innovatieve en effectieve geneesmiddelen te verdwijnen uit het basispakket omdat de kostprijs veelal hoger is dat het de vergoeding die VWS wil opleggen. De oprichters van de Monitor hebben in het verleden al succes geboekt met het behouden van bijvoorbeeld voor ouderen belangrijke vitaminepreparaten in het basispakket, toelating van levensreddende middelen bij bijvoorbeeld trombose en weesgeneesmiddelen. Door de bezuinigingsdrift van de overheid en zorgverzekeraars raken patiënten in de knel en gaat geld boven levenskwaliteit. Daarom is de Monitor opgericht als waakhond om de belangen van patiënten te bewaken.

Bron: Nationale Geneesmiddelen Monitor