Grote zorg om druk op de huisartspraktijk: ‘En dan moet het griepseizoen nog beginnen’

WORD LID

Bij het Lidmaatschap:

  • Bijniermagazine
  • Welkomstpakket
  • Forum
  • Lotgenoten contact dagen
  • Medisch congres

Voor maar € 37,50 per jaar

TILBURG – De werkdruk onder huisartsen in Midden-Brabant neemt zorgwekkende vormen aan, stelt PrimaCura Huisartsenzorg Midden-Brabant. En dat na een coronaperiode die veel van artsen heeft gevraagd. ,,Het is ontzettend druk. Veel drukker dan voor corona.”

,,De drukte op de IC’s is afgelopen tijd veel in het nieuws geweest, en terecht”, zegt Leonie Tromp, medisch directeur van PrimaCura. ,,Maar je hoorde bijna niets over al die mensen die heel ziek thuis zaten. Zij werden bezocht door hun huisarts. Het was zeer intensief om die visites te rijden. De meeste huisartsen hebben ook corona gekregen omdat ze in de frontlinie stonden.”

Noodkreet

Dus ja, ze herkent zich ‘ontzettend’ in de noodkreet van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV), eerder deze week: veel huisartsen lopen op hun tandvlees, ze maken zich druk over hun eigen welzijn en die van hun praktijkmedewerkers. De door de vergijzing al langer stijgende zorgvraag – die steeds meer op het bordje van de huisartsen is komen te liggen – en inhaalzorg maken volgens de LHV dat huisartsen en hun personeel nauwelijks tijd hebben om adem te halen.

Bron: BN De Stem