Duizenden handtekeningen voor #WeSlikkenHetNietLanger

WORD LID

Bij het Lidmaatschap:

  • Bijniermagazine
  • Welkomstpakket
  • Forum
  • Lotgenoten contact dagen
  • Medisch congres

Voor maar € 37,50 per jaar

Publicatiedatum: 2 juni 2023

De petitie #WeSlikkenHetNietLanger over de problemen in de apotheek is inmiddels meer dan veertigduizend keer ondertekend. De initiatiefnemers hopen dat er nu Kamervragen worden gesteld en zorgverzekeraars in actie komen.

“We willen aandacht vragen voor de problemen in de apotheek door de handtekeningen aan de Tweede Kamer aan te bieden”, zegt Cocky Hardeman, één van de initiatiefnemers van de actie, die is gericht tegen de negatieve impact die het huidige beleid heeft op de patiënt. “De politiek en zorgverzekeraars zijn nu aan zet.”

Patiënten geven aan het vertrouwen in hun medicatie en de apotheek kwijt te raken en veel stress te ondervinden als medicatie niet leverbaar is, zegt Hardeman, zelf werkzaam als apothekersassistent bij Alphega Apotheek de Roerdomp in Nieuwegein.

Het feit dat steeds meer hulpmiddelen alleen via internet besteld kunnen worden, zorgt er volgens haar voor dat mensen hun zelfstandigheid verliezen. “We weten dat alle veranderingen in de apotheek vervelend zijn voor de apotheekmedewerkers, maar benadrukken vooral dat ze nog vervelender zijn voor de patiënt. Het is weer tijd voor zorg op maat.”

Bron: Pharmaceutisch Weekblad