Dokter online spreken bij verdacht huidplekje? Acht vragen over e-consulten

WORD LID

Bij het Lidmaatschap:

  • Bijniermagazine
  • Welkomstpakket
  • Forum
  • Lotgenoten contact dagen
  • Medisch congres

Voor maar € 37,50 per jaar

Publicatiedatum: 28 augustus 2023

Heb je een vraag over je gezondheid? Dan kun je steeds vaker online bij de huisarts terecht, meldt het Nederlands Dagblad. Radar beantwoordt acht vragen over deze relatief nieuwe vorm van eerstelijnszorg.

Wat is een e-consult?

Bij een e-consult heb je digitaal contact met je huisarts of huisartsenpost, in plaats van een fysieke afspraak. Dat kan op verschillende manieren, zoals via chat en videobellen. 

Is dat bij mijn eigen huisarts?

Ja, dat is bij je eigen huisarts(praktijk). Steeds meer huisartsen(praktijken) bieden de mogelijkheid aan om via het internet contact te hebben. Het is vervolgens aan de praktijk of jouw vraag/aandoening zich leent voor een e-consult en – vaak afhankelijk van de drukte – hoe snel dat kan. 

Hoe vraag ik een e-consult aan?

Er zijn verschillende manieren waarop je een e-consult kan aanvragen. Bijvoorbeeld via de website van je eigen huisarts. Of initiatieven als Spreekuur.nl, mits jouw huisartsenpraktijk erbij is aangesloten. Om je vraag te kunnen stellen, moet je meestal een account aanmaken. Hiermee kan je inloggen en je vraag in een beveiligde omgeving stellen. Soms heb je een DigiD nodig om in contact te komen met je huisarts.

Bron: Radar