Demissionair minister Ollongren: ‘Ik werd niet beter, alleen maar zieker’

WORD LID

Bij het Lidmaatschap:

  • Bijniermagazine
  • Welkomstpakket
  • Forum
  • Lotgenoten contact dagen
  • Medisch congres

Voor maar € 37,50 per jaar

In 2019-2020 was toenmalig minister Ollongren tijdelijk uit de running vanwege een hypofyseprobleem. Later pakte zij weer volledig haar drukke baan op. Wat heeft ze precies? En hoe houdt zij dit vol?

Ondanks haar volle agenda maakt de op dit moment demissionaire minister van Binnenlandse Zaken en vicepremier Kajsa Ollongren toch een gaatje voor dit interview. De verkiezingen van 2021 moeten nog plaatsvinden en we staan aan het begin van de derde golf van het coronavirus. Dus videobellen we, de minister vanaf de achterbank van haar zakenauto onderweg van de ene afspraak naar de andere.

‘Ik had om de haverklap voorhoofd- en bijholteontstekingen en werd steeds vermoeider’, vertelt ze. Ollongren denkt eerst nog dat de vermoeidheid een gevolg is van de ontstekingen in combinatie met haar baan. ‘Als je hard werkt, ben je sowieso wat kwetsbaarder. Ik vond het daarom best begrijpelijk dat ik ziek was, juist in de vakantieperiode.’ Na heel veel behandelingen met medicatie volgt na de zomer een operatie tegen de voortdurende ontstekingen. ‘Maar ik werd niet beter, alleen maar zieker.’ Op pure wilskracht houdt de minister haar werk nog vol.

Bron: Hypofyse Stichting