Bijsluiterplus: nieuw digitaal platform met medicijninfo

Het farmaceutisch platform Apotheekkennisbank ontwikkelt samen met iO een digitaal platform waar informatie over medicijnen op praktische wijze te vinden is. De naam van het nieuwe platform wordt ‘BijsluiterPlus’. Alle beschikbare info op dit platform is afkomstig van betrouwbare bronnen zoals thuisarts.nl, apotheek.nl en het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik.

BijsluiterPlus is veel meer dan een digitale bijsluiter voor medicatie. Er staan óók instructiefilmpjes op en andere materialen die informatie voor de gebruiker snel toegankelijk maken. Zorgverleners kunnen vanaf het platform de benodigde medicijninformatie eenvoudig en veilig naar de gebruikers sturen. De komst van dit digitale platform past in de trend van een snel digitaliserende farmacie- en apothekerswereld. Recepten worden steeds vaker op vrijwel elke plek digitaal verstuurd en er zijn veelbelovende innovaties zoals het digitaal ‘tekortenplatform’ ApoAfspraak.  

Altijd de actuele medicijninfo bij de hand

Iedereen weet wel dat het belangrijk is om de bijsluiter van medicijnen goed door te lezen. Maar soms vergeten mensen dat, raakt de bijsluiter kwijt of zijn er nog vragen. Dan is het fijn als de alle benodigde info binnen handbereik is. Onderzoek toont aan dat aanvullende info over medicijnen mensen niet altijd op de juiste wijze bereikt en dat kan leiden tot het verkeerd gebruik van medicijnen. Met het nieuwe toegankelijke digitale platform BijsluiterPlus kan dit probleem worden ondervangen.

Bron: ICT & Health