Dossier: Leveringsproblemen medicatie – Fludrocortison/Florinef

WORD LID

Bij het Lidmaatschap:

  • Bijniermagazine
  • Welkomstpakket
  • Forum
  • Lotgenoten contact dagen
  • Medisch congres

Voor maar € 37,50 per jaar

Bericht van het bestuur van BijnierNET.

Bij Farmanco zijn tekorten gemeld voor de levering van Florinef® 0,1 mg dat wordt geproduceerd door het bedrijf Aspen Netherlands B.V. Het is niet bekend hoe lang het tekort duurt. Het bestuur van BijnierNET ontvangt signalen van patiënten dat zij nog maar weinig medicatie in huis hebben. Dit is ongewenst.

Er ontstaan mogelijk problemen bij mensen die Florinef 0,1 mg gebruiken en minder dan twee weken aan medicatie in huis hebben.

Advies
Het bestuur van BijnierNET adviseert patiënten die minder dan twee weken Florinef® 0,1 mg in huis hebben, contact te zoeken met de behandelend arts. De reden hiervoor is dat deze patiënten waarschijnlijk moeten overstappen naar een nieuwe vorm van fludrocortisonacetaat. Een halve tablet Florinef kan worden vervangen door 62,5 µg fludrocortisonacetaat. Overleg een verandering van de medicatie altijd met de behandelend arts. Er is ook een vervangend recept nodig voor de apotheker.

Vanaf juni 2020 gaan nieuwe regels gelden voor de vergoeding van het medicijn fludrocortisonacetaat. Er bestaan vanaf 1 juni 2020 twee geregistreerde varianten: Florinef® (Aspen) 0,1 mg en Fludrace (Ace Pharmaceuticals) 62,5 µg. Fludrace kent een terugbetaalregeling. Spoedig volgt hierover meer informatie op de website van BijnierNET.

Informatie
Heeft u vragen, ontvangt u andere informatie of zijn er problemen, meld dit dan bij BijnierNET.

Bron: BijnierNET